Parteneri

Cu ce ma testez ?
Testul Determine HIV -1/2

Testul Determine HIV -1/2 este un imuno-test calitativ, cu citire vizuala, pentru detectarea anticorpilor HIV- 1 si HIV -2 din serul, plasma sau singele uman.

Testul Determine HIV-1/2 este usor de folosit si rapid (rezultatul este disponibil dupa 15 minute). Folosind o cantitate mica de singe, ser sau plasma, colectata prin intepare in deget se determina statutul HIV al adultului sau copilului mai mare de 15 luni.

Testul este produs de firma Abbott (SUA); poate fi pastrat la temperatura camerei si utilizat si in afara conditiilor de laborator.

Testul poate fi folosit numai de catre profesionistii din domeniul sanatatii.

Principii biologice

Testul Determine HIV -1/2 este un imuno-test cromatografic de detectie calitativa a anticorpilor specifici de tipul HIV-1 sau HIV -2, anticorpi care apar in organismul uman la infectarea cu virusul HIV -1 sau HIV-2.

Pentru a asigura validitatea testarii, in dispozitivul de testare este incorporata o ferestra de control.

Specificitatea Testului Determine HIV -1/2 este de 99,68%, conform studiilor efectuate, iar sensitivitatea este de 100%.

Interpretarea rezultatelor

Reactiv - doua linii
Atat in fereastra Control cit si in fereastra Pacient a esantionului apare cate o linie rosie. Orice culoare rosie vizibila in fereastra Pacient trebuie interpretata ca reactiv.

Negativ - o linie
O singura linie rosie apare in fereastra Control, nu si in fereastra Pacient.

Invalid - nici o linie
Daca nu apare nici o linie rosie in fereastra Control, chiar daca apare o linie rosie in fereastra Pacient, rezultatul este invalid si testul trebuie repetat.

Nota: Rezultatul testului este reactiv indiferent daca linia din fereatra Pacient este mai deschisa sau inchisa la culoare decat linia din fereastra Control.


Important:

Dupa orice rezultat reactiv cu testul Determine HIV 1-2 testarea trebuie repetata folosind alte metode (testul Elisa, testul Western Blot, etc.)

Un rezultat negativ al testarii nu exclude posibilitatea infectarii cu HIV sau a transmiterii infectiei. Se recomanda retestarea dupa o anumita perioada.